• Interieur »
  • Verschillende interrieur stijlen
Header

Verschillende interrieur stijlen

Iedereen wil zijn huis natuurlijk leuk in kunnen richten, dit zal dan ook geen probleem zijn voor de mensen. Er zijn namelijk ontelbare manieren om een huis leuk in te kunnen richten en kleur te geven, het komt eigenlijk allemaal neer op de persoonlijke smaak van de bewoner. Er zijn geen regels om een huis in te delen, maar het is natuurlijk wel handig om een aantal voorbeelden te hebben van de meest gebruikte stijlen. Zo kunt u een van de stijlen nabootsen of een stijl nemen die juist heel weinig voorkomt.

Kleur wanden met wit houtwerk
De meest traditionele stijl is om de wanden een kleur te geven en het houtwerk af te werken met witte hoogglans verf, dit wordt over het algemeen gedaan met dezelfde kleur wit als het plafond. Deze manier geeft een rustig, maar soms toch ook er hard overkomende uitstraling aan de woning. Om het contrast een beetje te verzachten kunt u de wittint kiezen die goed bij de kleur van de wanden past. Op deze manier zal het lijken alsof de kamer groter is dan deze in werkelijkheid is.

Donker houtwerk en lichte wanden
Een eigentijdse manier om licht en ruimte te creëren is om de lichtste kleur aan te brengen op het grootste oppervlak, dit is in alle gevallen de wand. De donkere kleuren zullen dan op het houtwerk geplaatst kunnen worden. dit werkt in de meeste gevallen goed als u een neutraal kleurenpalet gebruikt. Het gebruik van de donkere kleur zal niet alleen laten zien dat de muren lichter lijken, maar geeft ook een veel modernere uitstraling omdat alles wat zich boven het hout bevindt lichter lijkt.

Het houtwerk en de wanden dezelfde kleur
Het komt steeds vaker voor dat men kiest om de wanden en het houtwerk dezelfde kleur te geven en een contrast te creëren uitsluitend door middel van Glansgraad verschillen.

This entry was posted in Interieur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>